20080406

Veckans låtar v.15

Ny vecka, nya låtar! Blir en liten mix av låtar som har svängt lite extra de senaste dagarna och förtjänar din uppmärksamhet.
(1) Hellacopters första singel från deras sista skiva,In the sign of the Octopus. Skivan i sin helhet släpps den 18:e april. In the sign of the Octopus är en cover av det inte alltför kända bandet the robots, även stora delar av albumet (betitlat Head Off) kommer utgöras av covers.

(2)Även Johnossi har släppt nytt,All they ever wanted. har bara lyssnat igenom den ett par tre gånger men de två låtar som fastnat mest är Train Song med härlig Caesars palace orgel och den lite mer melodiska 18 karat gold.

(3)Markus Krunegårds Markusevangeliet har nu landat och får representeras av finfina Rocken spelar ingen roll längre samma stil som på förstasingeln Jag är en vampyr. I en tid då det är sm i att hitta anala genrebetäckningar för sin musik drar herr Krunegård sitt strå till stacken genom att kalla sin musik för allmoge-goth. Hur träffande det är vet jag inte men nånstans kanske det stämmer.

(4)Även denna vecka blir det lite syntig indie, idag representerade av The Notwist och låten Gravity

(5)Sista låten är långt ifrån ny, den släpptes första gången 1984 på skivan Ocean Rain av Echo and the Bunnymen men var även med i soundtracket till utmärkta filmen Donnie Darko, det är alltså The Killing Moon det handlar om. En av mina favoritlåtar som passar utmärkt in på ett blandband med Smiths, Cure, Joy Division och The Jesus and Mary Chain. Det är alltså ett par stänk 80-tal, lite melankoli toppat med en nypa postpunk.

Inga kommentarer: