20080715

"Skitnödigast vinner" och/eller " Nu fyller vi Ullevi!"



Coldplay gjorde faktiskt en riktigt bra platta i och med Parachutes. Mest älskade jag det faktum att pianot i Yellow lät precis som det i Still D.R.E. Det var då...

Numera har jag otroligt svårt för dem. Coldplay är ett fesljummet band som, precis som Kent eller U2, medietränade politiker som inte vill råka stöta sig med någon uppger som sin favorit. Stadionrockband som med sina poser vill signalera ett outgrundligt djup, vilket egentligen bara innebär att musiken är tillräckligt meningslös för att varenda svenne ska kunna ta den till sig. Majoriteten ser skönhet, vi andra ser masspsykos.

Ytterligare ett tecken på deras kräkframkallande folklighet är att jag tidigare idag hittade deras skiva bredvid Husvagnshits i CD-hyllan på lokala Statoil. Albumet är av omslaget att döma en orgie i pretentioner. Namnet är "Viva la Vida or Death and All His Friends" och innehåller skamlösa titlar som "Cemeteries of London", "42", "Lovers in Japan/Reign of Love" och "Strawberry Swing".

Om Chris och de andra grabbarna i bandet någon gång i inspelningsprocessen tog ett steg tillbaka och frågat sig "går folk verkligen på detta?" blev antagligen svaret "tydligen..."

5 kommentarer:

Anonym sa...

asså snälla jag läste precis ditt inlägg om coldplay och du måste vara sjuk i huvet kvinna ! hur kan du säga att dom inte är bra ? folk älskar dom ju !

Anonym sa...

Haha släng dig i väggen. Coldplay e helt otroliga, det otroliga med dom e att de är så himla begåvade, och texterna har en innebördnad, till skillnad från de flesta som sjunger om sex, droger, kvinnor, pengar. Musiken e helt underbar, en klass för sig, o du my lady, saknar smak! Alla har inte samma musiksmak, men respektera andras musiksmak ;)

Anonym sa...

Skulle inte vara anonymt där =] står för vad jag tkr, glömde ba adressen.

Calle sa...

snabbt inlägg vi är båda män som skriver den här bloggen. För övrigt kan jag bara hålla med min kära kollega kofot, Coldplay är utan tvekan ett av de tråkigaste och mest utslätade banden som finns idag, närmaste liknelsen är en familjekomedi som ansträngt sig till det yttersta för att passa så många som möjligt. Eller som kofot uttrycker det "...innebär att musiken är tillräckligt meningslös för att varenda svenne ska kunna ta den till sig. Majoriteten ser skönhet, vi andra ser masspsykos" så du som skrev första inlägget har rätt "alla älskar dom ju!" precis på samma sätt som de flesta i vårt land älskar musiksubstitutet Idol och placerar Jason Mraz på listorna.
Vi på Wonderful evils respekterar absolut andras musiksmak, du får gilla precis vad du vill men vi utrycker bara våra åsikter och försöker att presentera något lite roligare alternativ! tack för kommentarerna!

Anonym sa...

Håller absolut inte med, din bild av dem är skev. Coldplay gör musik som framkallar känslor.