20080916

2 x Indierock



Bandet som i modern tid har lämnat starkast avtryck på den brittiska musikscenen måste vara Libertines, tillsammans med jänkarna i The Strokes och till viss del våra landsmän i The Hives var de med och sparka igång garage/indierock revivalen i början på 2000 talet. Sedan dess har det rullat på, Arctic monkeys, Franz ferdinand, Pigeon detectives, Fratellis, the View, Paddingtons och säkerligen hundratalet andra bands existens bygger på det Pete Doherty och Carl Barat fixade ihop för sex år sedan.
De senaste tillskotten för min del i denna indierock-samling är Pete & the Pirates samt the Filthy Youth.

Pete & the Pirates (rätt dumt namn) bildades 2005 och släppte sin debut Little death tidigare i år. Plattan är stundtals rätt ojämn men när det blixtrar till så är det riktigt bra. Mr. Understanding, Knots och Come on feet kan nog bli dansgolvsrökare kompletta med dododododddooo lalalalala körer.

The Filthy Youth är nog mest kända för att bandets sångare Ed Westwick är spelar karaktären Chuck Bass i brud-serien Gossip Girl. Mitt råd är att skita i tjejTV:n The Filthy Youth gör extremt libertines-inspirerad rock men Libertines är bra och så även the Filthy Youth.

Pete & the Pirates - come on feet
Pete & the Pirates - knots
Pete & the Pirates - Mr. Understanding

The Filthy Youth - Boys dont smoke
The Filthy Youth - Orange

Inga kommentarer: