20080922

VI HAR HELA LISTAN!

Här följer tre artister som vi på Wonderful Evils tror till stor del kommer definiera det svenska musiklandskapet de kommande åren. Det är en djärv framåtblick som föregriper både Lokko och Reinholdtzon Belfrage. Kom ihåg var ni läste det först.

1: Elov & Beny från Örebro är två allvarsamma män som med utgångspunkt i hiphop plockar upp där TTA lämnar av i "Neo Violence" och "25 years and runnin" där de i "singel o sökande" besjunger essensen i det postmodernistiska varandet.

2: Med tunga och kärnfulla textrader som "mamma hon tjata om saker och ting, men allt man gjorde va att springa omkring" vill Laser Inc i "När man var liten" återknyta till en oskuldsfullare tillvaro. Den känslosamma lyriken tillsammans med den atmosfäriska ljudbilden minner om de urbana teman som tidigare frammanats hos Burial och The Streets (om man begränsar sig till den första skivan). Bara Laser Inc själva kan sätta gränserna.

3: Låt er inte missledas av namnet de valt, för Disco Crew är allt annat än ett trött upprepade av den till synes oändliga nydiskovåg som sköljt över oss de senaste åren. Med kaxiga och nästintill arroganta texter har frontkvinnan Rebecca mer gemensamt med Lil' Kim än Kathy Diamond. Disco Crew håller sinnligheten före intellektualiserandet och ser ner på trötta genreövningar. Här väger ärligheten tyngst.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Åh fy fan!

Anonym sa...

Fan va kul!! Det är ju DiscoCrew som har gjort elov och benys låt också.

http://www.youtube.com/watch?v=zVmHsGnH3S0

Anonym sa...

Men åhh.... det är ju inte discocrew som har Gjort låten, dom var bara med och fixa ljud och sånt i deras studio.

PS, Discocrew Äger^^