20080228

Strage gör en insats för slösurfandet

Blev tipsad igår om Fredrik Strages projekt att lista de 100 största rockögonblicken på youtube accompanjerade av en liten bakgrundshistoria! Jävligt trevlig läsning, historierna är från hela musikspektrat och behöver inte vara så spektakulära i sig men får mervärde genom sitt sammanhang och hur de speglar artisten. Vi får se Eminem med vänner göra en hemagjord reklamfilm för Åbro-öl som genom packade hiphophjärnor blir A-bro -> Ey Bro! Andra fina klipp är när Kurt Cobain spöar på en vakt under en konsert och Henrik Berggren ligger i sin säng o blir interjuvad i den totala indiemisären, kolla in här. Listan är inte komplett än (nya poster onsdagar o fredagar) så några klipp jag hoppas läggs till är:

Den tyska schlagerduon Cindy & Bert gör en cover av Sabbaths monserklassiker Paranoid i ett av de mer bisarra framträdanden jag sett. Välklädda västtyskar som dansar osäkert. Cindy sköter sången, vad Bert gör vet jag inte, verkar mest som om han står o blänger lite mystiskt. Den stora behållningen är nästan den lilla vidriga hunden på slutet, vad var planen? Är det "der hundt von baskerville?! tyskar tyskar tyskar...


En annan klassiker, Cramps kör ett gratisgig på mentalsjukhuset Napa State Mental Hospital för internerna, cprock i dess renaste form kanske man kan kalla det?

Inga kommentarer: