20080310

Bisarrt


Kolla på bilden, killen med Homem-Christos hand på axeln kommer representera Frankrike vid epilepsifestivalen i Belgrad senare i vår. Sjukt va?

Vi har förstått att horribel smak och musik utan några som helst pretentioner på kvalitet är norm i den freakshow som eurovisionfestivalen innebär. Journalistiken kring evemanget har blivit en upprepande och självuppfyllande maskin där skandaler är regel, plagiat vardag och hatattacker förväntade, vilket får till resultat att fokus för media i Europas största musiktävling ligger på allt annat än musiken.

Av denna anledning är det också bara vid de ytterst få tillfällen man påträffar inslag av förnuft, smakfullhet och konstnärlig ambition i denna populärkulturella latrin som man faktiskt på riktigt höjer på ögonbrynen. Jag har ingen aning om hur Sebastien Tellier lyckades bli uttagen, och jag vet fortfarande inte om jag tycker om det eller inte, men spännande är det i alla fall. Återstår att se hur han står sig i konkurrens med Christer Sjögrens gränslösa eurorövslickeri. Här följer inte Telliers bidrag "Divine", utan istället mitt favoritspår från samma album (betitlad "Sexuality" och med en naken kvinna på omslaget, snaskigt och skandalartat värre!).

Sebastien Tellier - Kilometer

Inga kommentarer: